Op dinsdag 16 januari jl. is er een informatie-avond geweest met als thema “Dementie en zingeving”. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Viattence, De Plu en de werkgroep Pastoraat van de Ontmoetingskerk. Er zijn boeiende presentaties gehouden en er was ruimte voor gesprek. De reacties naar afloop waren zeer positief, het was een goede en waardevolle avond.

Toch blijven er rond het thema Dementie nog veel vragen, te denken valt aan:

  • Hoe ga je (als partner) om met dementie?
  • Hoe benader je (bijv. tijdens een bezoek) mensen met dementie?
  • Hoe gaan wij, als mensen binnen de kerk, hiermee om?

 

Op dinsdagavond 6 februari a.s. wordt er daarom in samenwerking met De Plu een nieuwe bijeenkomst over dementie georganiseerd. In deze bijeenkomst komen o.a. bovenstaande vragen aan bod. Dit zijn heel concrete vragen. Door middel van rollenspellen krijgen we concrete handvatten aangereikt hoe we kunnen omgaan met personen met dementie. Om dit te begeleiden is er een rollenspelacteur aanwezig.

Voor avonden als deze is belangstelling. De eerste aanmeldingen zijn al binnen maar er kunnen nog meer mensen bij! De inloop is deze dinsdagavond vanaf 19.15 uur en we beginnen om 19.30 uur in één van de zalen van de Ontmoetingskerk.

U kunt zich voor het deelnemen aan deze avond opgeven bij Willy Jansen, tel. 0578-694789 of via de mail willyjansen8@gmail.com. Dit graag vóór 1 februari!

U bent van harte welkom!Delen: 

Komende diensten


23
sept

Ochtenddienst, Vredeszondag

Aanvang:09:30
Voorganger:
Anne Bolhuis 

30
sept

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Ds. Hanneke Diermanse 

Volg ons op Facebook

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 09.30 uur samen in de Ontmoetingskerk.
Voor samenkomsten die in de avond plaatsvinden: zie onder diensten.

Adres kerk

Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Winkelwagen