Beleef het naderende kerstfeest in mooie muzikale sfeer met “A Festival of Nine Lessons and Carols”.

Het “Festival”, een viering met afwisselend lezingen en koor- en/of samenzang, is op het eind van de 19e eeuw in de traditie van de Anglicaanse kerk in Engeland ontstaan. Grote verspreiding kreeg het festival sinds 1918, toen het koor van King’s College Chapel van Cambridge het jaarlijks in zijn rijke traditie opnam. De laatste jaren is “Lessons and Carols” wereldwijd bijzonder geliefd geworden om het Kerstfeest oecumenisch-breed voor te bereiden. In de dienst wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de Lessons, afgewisseld met het zingen van Carols. Na elke lezing wordt een kaars ontstoken, symbool voor steeds meer licht dat aanwezigen zal omringen. Voor de muziek is gekozen voor het kerstoratorium “Canticles in Candlelight” van meester arrangeur Joseph M. Martin, waarmee deze Anglicaanse traditie bij ons een Amerikaans tintje krijgt.

De verhalen worden gelezen door Bert Kort. Het kerstoratorium wordt uitgevoerd door het Interkerkelijk koor “To You”, onder leiding van dirigent Henk van der Maten. Het koor wordt instrumentaal begeleid door Erica Vogel (fluit), Willem Veldkamp (synthesizer), Daan Dekker (orgel) en Hendrie Westra (slagwerk en percussie). Het aanwezige publiek wordt de gelegenheid geboden mee te zingen met een aantal Carols.

Begin uw Kerst in de Ontmoetingskerk, Kanaalstraat 21,Heerde  op zondag 23 december om 19.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!Delen: 

Komende diensten


21
jul

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Ds. O. Doorn, Nijkerk28
jul

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Anne Bolhuis 

Volg ons op Facebook

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10.00 uur samen in de Ontmoetingskerk.
Voor samenkomsten die in de avond plaatsvinden: zie onder diensten.

Adres kerk

Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Winkelwagen