Op woensdagavond 15 november a.s. bent u van harte welkom op de Hezenberg in Hattem om kennis te maken met de pioniersplek Retraite. Het kennismaken begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), waarna het programma u meeneemt in wat de Hezenberg is evenzo de pioniersplek en u laat ervaren wat retraite op deze bijzondere locatie (want dat is het) kan betekenen. Het pioniersteam, bestaande uit Carla Boven en Gert Wijnstok, ontvangt u graag! 

Wilt u zich (om enig zicht te hebben op het aantal mensen dat graag wil kennismaken) per mail opgeven bij de scriba van onze gemeente (scriba@okheerde.nl).

Onze gemeente en de Hezenberg

Onze gemeente heeft al vele jaren een bijzondere band met de Hezenberg. Allereerst via Gerrit Heuver, destijds verbonden als directeur aan de Hezenberg. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers die er met plezier hun bijdrage geleverd hebben en velen doen dat nog. Vanaf februari 2017 is er een rechtstreekse band: onze gemeente heeft toen de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst pionieren. Wij deden dit samen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk Nederland en de Hezenberg. Ook is er in die periode een ouderling met een bijzondere opdracht aangesteld in de persoon van Paul van Dalfsen. Inmiddels begint de pioniersplek vorm te krijgen. Hoe dat er nu al uit ziet dat mag u tijdens deze kennismaking ontdekken.

Achtergrond
De Protestantse Kerk telt inmiddels een kleine honderd pioniersplekken: dat zijn nieuwe vormen van kerkzijn voor mensen die niet (meer) naar een kerk gaan. Zo is er nu één keer in de twee weken in het weekend de mogelijkheid om een retraite te houden op de Hezenberg, waarbij rust, bezinning en inspiratie sleutelwoorden zijn. De getijdengebeden en de zondagse viering in de kapel geven hier bedding aan en ook is er een licht retraiteprogramma. En daarbij is het verblijf op het prachtige landgoed een cadeau op zich.

De beoogde retraitegasten komen uit het hele land. En daarbij gaat de pioniersplek ook een bijzondere relatie onderhouden met deelnemende gemeenten op de Noord-Veluwe om een frisse inspiratiebron zijn voor kerken in de omgeving.

Welkom

Er is over de Hezenberg en de weekendretraites veel te vertellen en te ontdekken. Daarom willen we u graag kennis laten maken met deze bijzondere plek, waarmee onze kerk verbonden is. En ook laten we u deze avond iets ervaren van wat een retraite is. Komt u ook op 15 november?Delen: 

Komende diensten


21
jul

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Ds. O. Doorn, Nijkerk28
jul

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Anne Bolhuis 

Volg ons op Facebook

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10.00 uur samen in de Ontmoetingskerk.
Voor samenkomsten die in de avond plaatsvinden: zie onder diensten.

Adres kerk

Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Winkelwagen