‘Ik ken mijn geliefde niet meer’
Over zingeving en dementie

Steeds meer mensen krijgen in directe of wijdere familiekring te maken met dementie. Dat betekent voor betrokkenen en hun mantelzorgers een heel specifiek lijden. Naast allerlei praktische zaken rond verzorging, huishouden en onderlinge omgang, spelen er ook zingevingsvragen: ‘waarom overkomt mij dit’, ‘wat heb ik te verwachten’, ‘hoe ga ik hier doorheen komen’, ‘wie ben ik nog in de ogen van mijzelf, van mijn partner, van God?’ Een van de meest aangrijpende ervaringen is de vervreemding die je ervaart als elkaar niet meer herkent. Over deze dingen gaan we met elkaar in gesprek.

We spreken met elkaar aan de hand van twee presentaties, te weten:

Baukelien van Dam – case manager dementie bij Verian – zal vanuit haar praktijk vertellen over wat zij tegenkomt bij de mensen die zij bezoekt.

Job Smit, geestelijk verzorger van Viattence geeft een presentatie over ‘Dementie en mens-zijn.’

De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 16 januari 2017, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in de Ontmoetingskerk, Kanaalstraat 21 te Heerde.

Deze avond is bedoeld voor pastoraal en diaconaal werkenden in de ouderenzorg in Heerde en allen die belangstelling hebben en wordt georganiseerd door

  • Viattence – de zorg en ondersteuning die uw wenst
  • PLU – Steunpunt vrijwilligers en mantelzorgers
  • Werkgroep pastoraat – Ontmoetingskerk Heerde

 

Om enigszins te kunnen inschatten op hoeveel mensen we kunnen rekenen willen we u vragen u even op te geven bij j.smit@viattence.nl of willyjansen8@gmail.comDelen: 

Komende diensten


21
jul

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Ds. O. Doorn, Nijkerk28
jul

Ochtenddienst

Aanvang:09:30
Voorganger:
Anne Bolhuis 

Volg ons op Facebook

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10.00 uur samen in de Ontmoetingskerk.
Voor samenkomsten die in de avond plaatsvinden: zie onder diensten.

Adres kerk

Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Winkelwagen